Cast change na Broadwayi, říjen-listopad 2017

Změna obsazení na Broadwayi se už dlouho očekává, protože v lednu bude inscenace slavit třicáté výročí, na což se nějaká rotace herců dala tušit. Navíc je tu fakt, že současný Fantom, James Barbour, je v roli už nějaké dva roky, takže i to je výmluvné. I když mě překvapuje, že nechtěl ještě zůstat na ono výročí.
Jméno nového Fantoma zatím nicméně neznáme, PR FO nás chytře napíná. Proto Jamese Barboura na limitovaný počet představení dočasně nahradí Laird Mackintosh, který hraje Andrého a understudy Fantoma (k těmto rolím se poté znovu zase vrátí) a překlene tak období čekání na nového Fantoma.
Laird bude v roli Fantoma k vidění od 25. 12. 2017 do 13. 1. 2018, takže vlastně dostane moc hezký vánoční dárek. :)



Laird je původem Kanaďan a jeden z mála představitelů Fantoma, který svoji kariéru začal jako baletní tanečník, když se v 21 letech stal členem souboru Národního baletu Kanada.
Jeho muzikálový debut byl ve Fantomovi Opery v Kanadě, kde tři roky hrál Raoula a zaskakoval i za Fantoma. Celkem za zmíněné tři roky odehrál přes 2000 představení.
V roce 1997 hrál Septima Hodge v Arcadii od Toma Stopparda a ve stejné době navázal spolupráci s Toronto's Opera Atelier, které prododuje opery, balety a činohry ze 17. a 18. století. Se souborem spolupracoval na deseti představeních nejen po Americe, ale i v Japonsku, Koreji a Singapuru.
Tím ale jeho operní zkušenost neskončila a dále se objevil jako Papageno v Kouzelné flétně, Voják v The Soldier's Tale a Adonis v Venus and Adonis.
V roce 1999 potom hrál Prince v Popelce od Rosse Pettyho a v roce 2002 se stal členem souboru Stratford Festival of Canada, kde zůstal 8 let a sehrál bezpočet rolí, zmiňme alespoň Cornelia Hackla v Hello Dolly, Prince Lociky v Into The Woods, Freddyho v My Fair Lady, nebo lorda Evelyna Oakleigha v Anything Goes.
V roce 2008 se stal členem company tour produkce Mary Poppins. Zaskoval role Berta a pana Bankse a stal se tak vůbec prvním hercem, který ztvárnil obě role. Později v Mary hrál i na Brodwayi a poté znovu v americké národní tour.
V roce 2012 hrál Victora Prynneho v Private Lives v Pittsburghu a v prosinci téhož roku hrál Johna Uttersona v Jekyllu a Hydeovi.
V prosinci 2013 se vrátil "domů", tedy zpět k Fantomovi Opery, kde to s muzikálem všechno začalo. Zde až do současnosti hraje ředitele Andrého a zaskakuje za Fantoma. S dočasným převzetím role Fantoma, coby překlenutím doby, než přijde nový představitel titulní role, už má své zkušenosti z dřívějška, konkrétně z roku 2014. ("Vyplnil" tak místo mezi Hughem Panarem a Normem Lewisem).
Laird je jen z mých oblíbených Fantomů už delší dobu, ale teď mě znovu překvapil. O někom, kdo od baletu přešel k muzikálu, pak k opeře a pak zpět k muzikálu jsem fakt ještě neslyšela. :O


Od 6. 11. 2017 se do role Christine alternace vrací Kaley Ann Vorhees, pro kterou byla právě Christine profesionálním debutem v roce 2014. Díky tomu byla posléze obsazena do Prince of Broadway, představení oslavující dílo režiséra Harolda Prince, které se hrálo v Japonsku.
Poté se v roce 2016 vrátila zpět na Broadway, kde působila jako Christine understudy a posléze "povýšila" na alternaci.
Když se v roce 2017 Prince of Broadway dostal i na Broadway, Kaley byla opět součástí obsazení, a proto se s Fantomem znovu dočasně rozloučila, ale teď ji máme zase zpět. :)
Kaley se pyšní titulem historicky první představitelky Christine na Broadwayi, která je mladší, než show samotná.

Dále se od 30. 10. 2017 role Carlotty ujala Raquel Suarez Groen, stejné datum bylo premiérové i pro Carltona Moeho v roli Piangiho.

Komentáře

  1. Vidím, že Laird je pro produkci jako André a Fantom understudy velmi cenný, ale nebylo by hezké, kdyby byl hlavním představitelem? :-) (A není na tom podobně i Jeremy Stole? Ten myslím hraje i víc rolí? Nebo si ho pletu s někým jiným...) :D
    Dlouhou dobu jsem žila v přesvědčení, že herci, co jsou understudy, později "povýší" na alternaci/principal cast. :-) A realita divadla je jiná. :D
    WOW! Laird má za sebou pěknou divadelní historii. Balet, opera, muzikál, a ještě k tomu tyhle prostřídal pěkně na přeskáčku. :-D Smekám před ním. :D
    Kaley je zpět! S touhle dvojkou bych moc ráda viděla záznam. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jeremy Stolle taky zaskakuje za Fantoma, nepleteš si ho. :D
    Pro divadlo je možná výhodnější mít herce, co zvládne víc rolí najednou - jako ten Jeremy a Laird. A taky je možné, že se ti dva aktivně rozhodli, že "povýšit" nechtějí. Já četla, že jako understudy mají smlouvy na dobu neurčitou, kdežto lead herci ji mají jen na rok a pak musí vyjednávat případné prodloužení. Možná, že někdo prostě usoudí, že chce mít "svoje jistý". :D  
    Tyjo, no....celý záznam s Lairdem bych brala. Je mi i jedno, s jakou Christine. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky