West End Live 2017

Rok se s rokem sešel a další West End Live máme za námi. Já si odbydu svoji klasickou poznámku o tom, jak ten čas letí a jdeme rovnou na video.
Jsem ráda, že letos se nám sešlo hlavní obsazení, přece jen je to poslední šance oba Celinde Schoenmaker a Bena Forstera vidět, než po zářijové obměně obsazení odejdou.
Zaprvé mě napadlo, jak zajímavou dynamiku spolu na jevišti při titulní písni vytvořili. Je o hodně vyrovnanější, než obvykle, Fantom i Christine jsou jeden z druhého stejně rozechvělí, Fantom tu jako dominantní postava nevystupuje.
O herectví Bena už jsem se rozepisovala dříve, je to takový "hit or miss", něco podá vyloženě skvěle, něco zase přehrává. Stejná horská dráha je i můj názor na jeho hlas.
O Celinde se v recenzích často zmiňuje, že je svým podáním velice moderní Chrisitne, téměř se "současným uvažováním". Z této ukázky se to nedá posoudit, ale rozhodně na mě zapůsobila tím dojmem, že má svoji hlavu a její pojetí nepůsobí naivně. Nevím, jestli se to minimálně v první části představení netluče s příběhem, ale to se takhle opravdu nedá soudit. Nicméně v tomto videu mi připadalo, že s Fantomem místy až flirtovala. Ale možná si jen užívala té svobody, kterou jí poskytovala koncertní verze, a dovolila si proto pár úsměvů na víc.
Už z audií jsem věděla, že Celinde má krásný hlas, lehký, mladistý, typický pro londýnkou produkci Fantoma, kde obsazují tento typ sopránu. Možná jsem tam slyšela jistý popový nádech, ale jen zlehka.
O Benově zvyku vzít pramen vlastů Christine do rukou, jsem už taky psala a pořád se nemůžu rozhodnout, jestli je to víc romantické, nebo creepy. Ale dobrá kombinace obojího je základ této role. ;) Nicméně to, jak přímo zpanikaří, když se ho Christine pokusí políbit, se mi zase líbilo hodně. :D
Rovněž se mi líbily Benovy pomalejší, elegantní pohyby, na druhou stranu to místy zbrklé pobíhání z místa na místo mi po chvíli začalo vadit.
Tak trochu mě mrzí, že Ben nehrál v době mé největší obsese Fantomem. Tři, čtyři roky nazpět bych z toho zvýšeného se tulení v "MOTN póze" měla srdeční příhody. Bless.




Video ze zkoušky:



Periscope Bena Forstera z cesty na koncert, kterou absolvovali pěšky a v kostýmech, což samozřejmě vyvolalo údiv kolemjdoucích londýňanů.


Komentáře

  1. Svůj názor na Bena asi nikdy nezměním, ale musím uznat, že tohle je nejlepší video, jaké jsem s ním viděla. :D
    Oproti tomu mi Celinde přijde skvělá! Ten hlas! Ach... ani ne příliš operní, ani příliš popový. Taková zlatá střední cesta. :-) Po dlouhé době se ve West Endu objevila Christine bez ječivých výšek, které by tahaly za uši. :-)
    Z recenzí fanoušků mě hodně zaujal popis jejího pojetí Christine. Vcelku mě to překvapilo a přiznám se, že mi to moc nesedělo k začátku příběhu. Jak už jsi napsala, nedovedu si moc představit, že by se "moderní Christine" netloukla s příběhem. Už kvůli tomu bych na záznam s ní byla zvědavá. A po tomhle videu jsem ještě víc. :D

    OdpovědětVymazat
  2. To je pravda, zde měl Ben nejméně přehrávacích okamžiků. :D
    To je pravda, je to taková výjimka londýnských Christine v tom ohledu, že její hlas je ve výškách podstatně měkčí, příjemnější na poslech. :)
    Jojo, kéž by z Londýna byly nějaké současné záznamy, je to velká bootlegová díra. :(

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky