Out Of The Blue (2006)

Na jednu stranu si říkám, že si musíme neustále připomínat, co se 11. září stalo, pamatovat na tu tragédii, na všechny, kteří při ní ztratili životy, i na hrdinské skutky členů záchranných složek, na druhou stranu si připadám divně, když v době koronavirové paniky přicházím s videem o jedenáctém září. Kupříkladu moje máma, která mi během sledování vstoupila do pokoje, se poměrně zděsila. Tak to tu když tak prostě přeskočte, bude-li to příliš depresivní.

Rufus v tomto pětadvacetiminutovém videu předčítá báseň od anglického básníka Simona Armitage, z úhlu pohledu muže, který sedí v jednom z mrakodrapů Světového obchodního centra před, v průběhu a po teroristickém útoku z 11. září 2001, který bez přehánění navždy změnil svět.

Báseň je prokládána autentickými záběry z útoku a spolu s Rufusovým citlivým projevem je zárukou…velké škály pocitů. Zejména však znepokojení. Všichni moc dobře víme, co se jedenáctého září stalo, ale radši to tak nějak vytěsňujeme, některé katastrofy jsou zkrátka na lidskou mysl až příliš, ale jak jsem pravila už v úvodu, nikdy nesmíme zapomenout…



Komentáře

Oblíbené příspěvky