Oznámení obsazení americké tour Love Never Dies

Oznámení obsazení americké tour Love Never Dies na sebe sice nechalo dlouho čekat, zato se ale vytasilo s hvězdným a nečekaným castem.


V titulní roli se objeví Gardar Thór Cortes, který se do role vrací po účinkování v Hamburku.
Gardar pochází z Islandu, jeho tatínek Gardar Cortes Snr byl světově uznávaným tenorem, který založil Islandskou operu, Školu zpěvu v Reykjavíku a rovněž orchestr v Reykjavíku.
Jeho anglická maminka Krystyna byla koncertní pianistka, která vystudovala Royal Academy of Music v Londýně.
Jeho sestra Nanna Maria je operní soprán, jeho bratr Aron Axel zase baryton.
Aneb jak vidíme, v jeho rodině hudba vždy hrála hlavní roli.
Ve třinácti letech hrál hlavní roli v islandské televizní sérii Nonni and Manni, která byla velmi úspěšná v Evropě.
V osmnácti letech se rozhodl, že se chce stát zpěvákem, čtyři roky studoval na škole jeho otce v Reykjavíku a poté získal stipendium na Univerzitě hudebních a dramatických umění ve Vídni, ale po šesti měsících odešel, aby studoval soukromě s profesorem Andrejem Orlowitzem v Kodani.
V roce 1999 působil ve West Endu v roli Raoula, kde podle vlastních slov docela náhodou objevil rozsah svého rejstříku, když jeden večer zazpíval ostré c, ani sám nevěděl jak (říká se tomu ostré c? Překladám z angličtiny a nerozumím těmto věcem, opravte mě :D), čímž šokoval i svoji Christine, která mu dokonce prý zašeptala: "To jsi vážně zpíval ty?"
Když mu poté nabídli ve FO prodloužit smlouvu, zamítl, protože si uvědomil, že se chce věnovat opeře a začal studovat na Royal Academy of Music, kde v té době studovaly i jeho sestra a Katherine Jenkins.
Po absolvování pracoval všude napříč Evropou, hrál hlavní tenorové role v operách od Verdiho, Rossiniho a Donizettiho, ale působil třeba i v Oklahomě! od Rodgerse a Hammersteina.
Gardar rovněž hojně koncertuje s mnoha hvězdnými kolegy a v roce 2011 hrál Passarina ve výročním představení na počest pětadvaceti let Fantoma Opery v Royal Albert Hall a má dvě alba pod názvy Cortes (2005), When You Say You Love Me (2008).



Po Gardarově boku jako Christine de Chagny stane Meghan Picerno.
Meghan je koloraturní soprán a má bohaté zkušenosti jak s operou, tak muzikálem. Na kontě má i spolupráci s režisérskou legendou Halem Princem v Candice.
Mezi její muzikálové kredity patří: Sweeney Todd (Johanna), The Music Man (Marian), Oliver! (Nancy), Fiddler on the Roof (Hodel), Hello Dolly! (Irene), Lil' Abner (Daiy Mae), West Side Story (Maria), My Fair Lady (Eliza), She Loves Me (Amalia Balash), Falling In Love With Love (Liza), Semptember Songs: A Kurt Weill Revue (Rosa).
Mezi její operní role patří Královna Noci v Kouzelné flétně, Violetta v La Traviatě, Zerlina v Donu Giovannim, titulní role v Lucia di Lammermoor a další.


Alternovat za Meghan bude Rachel Anne Moore, která roli stejně jako Gardar ztvárnila v Hamburku.
Rachel se narodila v Americe, kde na univerzitě v Indianě studovala operní zpěv a odpromovala v roce 2007. Na univerzitě v Tennessee v roce 2010 poté získala magisterský titul. V roce 2009 se zúčastnila operního letního programu pro mladé umělce v New Hampshire. Od roku 2008 do roku 2010 byla součástí programu Studio Artist v opeře Knoxwville. Rachel během studií hrála v mnoha operách i operetách. Na univerzitě v Tennessee hrála v Street Scene (Mrs. Fiorentino), The Crucible (Abigail Williams), Donu Giovannim (Donna Anna), Gianni Schicchi (Lauretta). V opeře Knowville hrála v Pirates of Penzance (Mabel), The Student Prince (Kathie), dále v Rigolettu a v Lucia di Lammermoor.


Jako Raoula američtí diváci uvidí Seana Thompsona, pro kterého je to první větší divadelní role, které předcházelo zatím pouze účinkování v company v Sunset Boulevard spolu s understudy Joe Gillise.


Teď nachází ono avizované překvapení v podobě Mary Michael Patterson v roli Meg Giry. Mary totiž v letech 2013-2014 hrála Christine na Broadwayi a je tak vůbec první herečkou, která po této roli přešla k Meg.
Mary pochází z Texasu a absolvovala muzikálové herectví na University of Michigan. Mimo zmiňované Christine hrála v Luck Be a Lady, Anything Goes, The Sound of Music (Liesl), Sense and Sensibility: The Musical (Marianne Dashwood), White Christmas (Judy Haynes), Singin' in the Rain (Kathy Selden), Bídníci (Cosette) a rovněž hojně koncertuje.

Madame Giry ztvární Karen Mason, o Gustava se podělí Casey Lyons a Jake Miller, slečnu Fleck si zahraje Katrina Kemp, s Richardem Koonsem jako Squelchem a Stephenem Petrovichem jako Ganglem.

Komentáře

  1. Jj, cast LND je hodně nečekané. U obsazení Meg jsem byla hodně překvapená. Tohle jsem fakt nečekala! Mary přechází z Christine na roli Meg.
    Gardar a Rachel už mají role "vyzkoušené". Ale hodně mě překvapilo, že je Rachel "jen alternace". Spíš bych čekala, že ji obsadí "najistotu" na principal cast, když hrála Christine v Hamburku.
    Jsem zvědavá. Bootlegy z Ameriky se teď objevují častěji než z Evropy, tak doufám, že fanoušci pořídí záznam. Fakt jsem na to zvědavá. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mary mě úplně šokovala, musím říct. :D
    Asi, že je Meghan v Americe větší jméno, jinak mě taky nenapadá, proč je Rachel "pouze" alternací.
    Přesně na tohle jsem taky myslela - hodně mě mrzelo, že Gardar nemá žádné pořádné video v roli (kromě toho televizního vystoupení) a když ho teď obsadili znovu....je to přímo pokyn z vesmíru, aby se konečně nějakého bootlegu dočkal. Moc ho v té roli chci vidět, má nádherný hlas a působí velmi charismaticky. :) Měl by hrát Fantoma v originále. :)) Třeba by pak mohl jít na Broadway...:))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak obsazení Mary do role Meg mě také velice šokovalo, protože Mary je jednou z mých nej Christine, takže tento odklon mě tedy víc než zasáhl, ale zase si myslím, že ona se té role zhostí naprosto dokonale, protože je výjimečná :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem vážně zvědavá, Mary jistě bude silná a unikátní Meg. Moc doufám, že se dočkáme videa. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky