Lottin (ne)divadelní deníček: srpen 2017

Sprnový článek bude short and sweet, protože se opravdu nic moc nedělo. :D

image host

Konec léta jsem spolu se svými úžasnými spolužačkami oslavila na chatě jedné z nich. Byly jsme v téměř stejné sestavě jako při naší poslední malé knihovnické párty a bylo to tuze príma. Tohle je jedna z mála zveřejnitelných fotek. :D


image host

Grilovaly jsme maso a už si upřímně řečeno nepamatuju, jak chutnalo (jistě znamenitě), zato si pamatuju, že nám v jednu chvíli začalo hořet. Taky si pamatuju, že nám jeden kousek ukradlo neznámé černé kotě. :D Snad mu chutnalo. :D

image host

Srpen je můj narozeninový měsíc a Bára mi poslala princeznovskou poštu, jejíž obsah byl stoprocentně růžový! :D Tohle je rozhodně můj oblíbený dopis. :D Už se nemůžu dočkat, až použiju tu dopisní soupravu. :D

image host


Nová dekorace mého pokoje. Kytička je umělá (to je myslím z fotky dost poznat), ale aspoň je její krása věčná a mě dělá radost.
A to je vše. Poměrně smutné. Well. :D

Kniha měsíce: musím se přiznat, že jsem v srpnu četla hrozně málo. Nedostala jsem se vůbec do knihovny, takže jsem si už po xté milionté přečetla Janu Eyerovou a to je klasika, co nikdy nezklame, myslím, že ani není třeba víc dodávat. :) Navíc mám strašně krásné ilustrované vydání. :)
Jako audioknížku jsem poslouchala Prázdné místo v angličtině, namluvené od Toma Hollandera. Všem vřele doporučuji, protože co on udělal s tím příběhem je malý zázrak. Každé postavě dal jiný hlas a přízvuk, ale co je nejimpozantnější - vydržel postavy takto odlišovat až do konce a každá postava byla v jeho podání snadno rozpoznatelná a unikátní. Každý, kdo jste tu knihu četl jistě potvrdíte, že to je vzhledem k množství postav velice pozoruhodný výkon.
Seriál měsíce: vzpomněla jsem si na jeden seriál, jehož pár epizod jsem náhodně zahlédla v televizi a ač jsem neznala kontext, strašně mě bavil, ale nikdy jsem se nenamáhala pustit si ho od začátku. :D V srpnu jsem tak konečně učinila a že to bylo skvělé rozhodnutí! Seriál se jmenuje Vláda (Borgen) a ve zkratce pojednává o politickém prostředí v Dánsku těsně před volbami. Ty přímo pohádkovým způsobem - jedním životním proslovem v televizi - vyhraje Birgitte Nyborgová a stane se první ženou, která usedne na dánské premiérské křeslo. Co se mi hrozně líbí je, že nikdo fakt, že je to žena na tak vysokém postu, nerozebírá. Je to prostě samozřejmost a tím je seriál ještě feminističtější, než kdyby o tom dělali velké projevy.
Mimo to se seriál zabývá Birgittiným soukromým životem, který je s politikou občas neslučitelný a jako vedlejší linku sledujeme televizní zpravodaje největší dánské televize, protože politika a média jsou přirozeně spojené světy.
Btw, Birgitte je jedna z mých nejoblíbenějších fiktivních postav, tak dobře napsanou ženskou hrdinku jsem už dlouho neviděla a srdce mi zaplesalo. :)
Video měsíce: dám sem video, které jsem do Lottelandu už jednou vkládala: televizní vystoupení Liebe Stirbt Nie s Gardarem Cortesem a Rachel Anne Moore, kteří byla oba znovu obsazení do svých rolí v americké tour Love Never Dies. Vždycky mě hrozně mrzelo, že není víc videí a dokumentace Gardarova Fantoma a teď máme druhou šanci. :) Ten pán má tak NEUVĚŘITELNÝ hlas a charisma a jevištní prezenci, že už teď jsem v pokušení říct, že je to můj nejoblíbenější LND Fantom, ale asi by to bylo unáhlené tvrzení, protože jsem toho zatím opravdu viděla moc málo. Ale stejně ho zbožňuju. :)

Komentáře

  1. Myslím, že jsem ten seriál taky viděla, ale asi jen dva nebo tři díly a moc mě to nezaujalo, nemám moc ráda filmy ani seriály s politickou tématikou. :-/Jinak ta knížka vypadá zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že se dopis líbil. Akorát jsem si teď nasadila dost vysokou laťku, kterou nevím, jestli někdy přeskočím. :D
    A video měsíce je boží! ON je prostě opravdový fantom hlasem i herectvím.
    Když jsem na to video koukala, napadlo mě, jestli by vůbec bylo reálné hrát LND tady u nás, protože je to muzikál založený z velké části na velkoleposti kulis a kostýmů. Co myslíš ty, Lotte?

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: To chápu, myslela jsem si, že to nebude pro každého.[2]: Já ti věřím. :D
    Jak říkáš, Gardar je úžasný. :)
    Hmmm, to je ovšem dobrá otázka. Čistě teoreticky, kdyby se u nás LND hrálo, jistě by to zase bylo v produkci Janečka, protože licence na Fantoma a LND se zpravidla dávají těm samým lidem. Tím pádem by se to zase hrálo v Goja Music Hall, což je vražedné jeviště. Zaplnit tak obrovský prostor je náročné i u titulů, které nevyžadují velkou výpravu, ale u LND? Janečkovy produkce taky často zápasí s škudlením - ačkoliv navenek prohlašuje, kolik milionů do toho či onoho narval, skutečnost je pak taková, že kostýmy jsou krásně navržené, ale ušité z lacině vyhlížejících látek, kulisy po jevišti jezdí na prazvláštní platformě a místy jsou mírně kýčovité...to by pro LND asi byla vražedná kombinace.
    No na druhou stranu kdyby se LND uvádělo někdy v nejbližší době a navazovalo by na úspěch Fantoma, náležitě by se propagovalo jako Fantom II, jako to dělali v Německu, tak by i tak bylo v pohodě vyprodáno. Navíc kdyby do rolí obsadili stejné lidi jako do originálu, tak by se fanoušci vraceli i kvůli nim - četla jsem i o lidech, co Fantoma v Praze viděli čtyřicetkrát. Takže shledávám, že by to asi nebyl úplně nejkvalitnější počin, ale provést by to šlo a lidi by stejně chodili.

    OdpovědětVymazat
  4. Asi jsi měla to maso moc dobrý, když ti ho  snědlo kotě. :D
    Jů! Ta pošta je úžasná! :D
    Nevadí, že je kytička umělá. Je moc krásná. :-)
    Nevím proč, ale myslela jsem si, že nemáš Janu Eyrovou ráda. Asi jsem si tě spetla s jiným človíčkem, který téhle klasice zrovna moc neholduje. Ale to jsem tááák ráda, že máš Janu ráda. :D :D
    Prázdné místo se mi líbilo, ale upřímně,  když PM srovnám s HP nebo Strikem, tak z toho vyjde jako nejslabší kniha od JKR. :-) Hm, ale vypadá, že v audioverzi od Toma by se mi líbila víc. :-)
    Noné! U Vlády jsem si taky říkala, že bych se na to podívala. Zahlídla jsem to v TV programu a téma seriálu mě zaujalo. Může za to i fakt, že mi to stylem připomnělo House of Cards. Díky, žes mi seriál připomněla. :D
    LND v ČR si nedokážu moc představit. (Hm, podobné pocity jsem měla před uvedením POTO.)
    Jo, ten tvůj rozbor produkcí v komentáři docela sedí. :-)
    Počkat! Někdo šel v Praze na Fantoma 40x?! A já myslela, že takový manýry mají jen huge fans za hranicemi a ne tady. :D
    Z non-replice produkcí na tom ta česká není špatně (řekla bych, že je na tom líp než restage tour), ale že bych na ni šla tolikrát?

    OdpovědětVymazat
  5. PS: Až tak se ti líbí Gardar? Kdo by to byl řekl, že někdo trumfne Ramina. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Nee, to jsem určitě nebyla já, Janu Eyerovou mám ráda moc, i když ten příběh má určité problematické aspekty, ale v tom se jeden nesmí moc šťourat. :D
    Souhlasím s tebou. Není to tak, že by Prázdné místo byl špatný příběh, ale tak trochu zapadá. Ale pro Toma to za to stojí. :D
    Já House of Cards neviděla, ale četla jsem hodně recenzí, kde obojí srovnávali a často zaznívalo, že Vláda je méně cynické zpracování politického prostředí. :)
    Fakt existují lidi, co na to šli čtyřicetkrát, říkal to Radim Schwab v rozhovoru. :D Kdo by to byl řekl, no. Ale je dobře, že měl český Fantom i takové věrné fanoušky (a asi i velmi bohaté :D).
    Až tak se mi Gardar líbí! :D Ale na konečný verdikt musím počkat na nějaká videa z tour....pokud budou. Prosím, ať budou! :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky