Cast change v Londýně, září 2017

Poněkud s křížkem po funuse, ale lepší než vůbec, přicházím s informacemi o změně obsazení Fantoma Opery v londýnském West Endu. Nové obsazení už má totiž přemiéru za sebou, odehrála se 2. 9. 2017.
Tato cast change byla pozoruhodná svoji rozsáhlostí, kdy se obměnilo celé hlavní obsazení, zatímco v předcházejícíh letech bylo zvykem, že zůstal alespoň jeden původní herec z "hlavního tria".


Novým představitelem titulní role Fantoma se stal Ben Lewis, což bylo největší překvapení sezony. Bena mají všichni Fantomáci v živé paměti jako Fantoma z australské produkce Love Never Dies, která byla zfilmovaná na DVD.
Ben má divadlo takříkajíc v krvi, oba jeho rodiče jsou bývalí operní pěvci a jeho bratr Alexander je stejně jako on muzikálový herec (který rovněž zanechal svoji stopu ve světě Fantoma Opery svým ztvárněním Raoula). Spolu se svým bratrem oba vystudovali Western Australian Academy of Performing Arts a mezi jeho divadelní kredity patří: Priscilla Queen of the Desert (Frank), Spamalot (Sir Dennis Galahad), A Little Night Music (Hrabě Carl-Magnus Malcolm), Metro Street, Sen noci svatojánské (Lysander), Candide, Thérèse Raquin (Laurent), Forbidden Broadway, Devilish! (Nick Brimstone), Love Me Tender (Chad), Annie Get Your Gun (Frank Butler).



Roli Christine převezme Kelly Mathieson, skotská sopranistka, která absolvovala Belmont Academy a do muzikálového světa vstupuje poprvé. Christine Daaé nicméně není její profesionální debut - ten si zažila na operním jevišti rolí Barbariny ve Figarově svatbě.


Christine alternací se stává Amy Manford. Amy absolvovala Royal College of Music a poté působila jako sólistka orchestrů London Handel, London Cello a Perth Symphony Orchestra. Christine je její debut ve West Endu.


Do role Raoula, vikomta de Chagny, vstoupí Jeremy Taylor, který v předcházejících letech hrál role jako Fiyero ve Wicked, Galileo ve We Will Rock You a účinkoval také v Evitě a The Sound of Music.


"Povýšení" se dočkala Georgia Ware, která se stane hlavní Meg Giry poté, co ji doposud zaskakovala za Daisy Hulbert, která opustila obsazení.

Komentáře

  1. Největší překvapení nového cast change je Ben. :D Jsem ráda, že změna byla rozsáhlejší.
    Ještě jsem si říkala, proč je mi jméno Jeremyho tak povědomé a ono je to kvůli Wicked! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, Ben byl největší šok. :D Christine mě nepřekvapily, v Londýně je už zvykem obsazovat mladé, doposud ne moc známé talenty. :)
    Jeremyho jsem vůbec neznala, musím se přiznat, už moc Wicked nesleduju. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ani nevíš, Lotte, jakou jsi mi udělala radost. Teď jen vymyslet, jak se na Bena jet podívat. To víš, mám pro něj slabost a slyšet naživo Music of the Night v jeho podání, to si nemůžu nechat ujít. Do Londýna je to přeci jen o trochu blíž než do Austrálie ;-).

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, tak to se potom určitě svěř se svými dojmy, jsem moc zvědavá. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky