Oněgin, 14. 11. 2015

Listopadový blok Oněgina je plný novinek. Po (pro mě) asi největší události, což byla premiéra Natalie Martynove jako Taťány, se objevila videa ze včerejšího představení s další novou tváří v roli Taťány - Julií Romanovou, která hrála na včerejším (14. 11. 2015) matineé, přičemž večer už zase hrála Vera Sveshnikova, která je jak se mi s určitostí zdá hlavní Taťánou.
Po boku Julie hrál Kirill Gordeev a Sergey Khudyakov.
Jinak listopad se těšil i další premiéře, protože právě při onom zmiňovaném večerním představení čtrnáctého v roli Démona debutovak Kristina Kuzmina. :)

Nevím, jestli tohle bylo Juliino první vystoupení, ale předpokládám že ano - za říjen hrála v Oněginovi výlučně Vera. Myslím, že od Julie ještě můžeme očekávat velký vývoj - tohle první vystoupení hrála trochu na jistotu, výrazově a snad i hlasově mi přišla kdesi na pomezí obou našich Taťán, ale věřím, že s časem bude její projev charakterističtější a vymezí si vlastní cestu.
Oněgin je jak víme velmi taneční muzikál, ovšem v takovém éterickém slova smyslu - kdo znáte, chápete :) - a v tomhle ohledu se mi Julie do paměti vryla jako nejladnější Taťána, sledovat ji s Démonem byla radost, až jsem si říkala, že takhle nějak musí ta choreografie vypadat ve své dokonalé formě - tím se ovšem ale žádným způsobem nenavážím ani do Very nebo Natalie, mí pravidelní čtenáři jistě vědí jak moc mám obě zmíněné dámy ráda a jaké chvalozpěvy jsem tu na ně už nejednou napsala. :) :)
Zajímavé mi přišlo, že Julia měla lepší chemii s Vyacheslavem Shtypsem než Kirillem Gordeevem, tedy se starým Oněginem, než tím mladým. Přišlo mi, že Kirill a Julia si místy trošku nerozuměli - snad na sebe nejsou ještě zvyklí - takže celkový obrázek jejich vztahu mi nepřišel tak přirozený a věrohodný, zatímco pasáž Taťány a starého Oněgina byla velmi citlivá, souznějící a hlavně velmi dojemná - nový blocking, kdy Taťána Oněginovi zabrání spáchat sebevraždu podtrhuje intenzitu okamžiku a je to bez pochyb má nejoblíbenější listopadová změna (a že jich tento měsíc bylo skutečně hodně).





Taťánino zjevení (Julia Romanova, Kirill Gordeev)
Scéna na mostě (Julia Romanova, Sergey Khudyakov)
Taťánin dopis (Julia Romanova, Sergey Khudyakov)
Sbohem (Julia Romanova, Kirill Gordeev, Vyacheslav Shtyps)

Komentáře

Oblíbené příspěvky